sâmbătă, 10 decembrie 2011

Cele mai detestate meserii.

Intr-o postare anterioara am discutat de posibilele meserii pe care as vrea sa le profesez in viata asta. Insa sunt unele meserii care nu ar trebui abordate. Sunt acele meserii care iti schimba parerea despre om dinainte sa incepi sa il cunosti. Care,in fata ii zici ce vrea sa auda ca sa nu intri in cacat si cand intoarce spatele mai ai putin si il scuipi. Poate nici personalitatea nu poate fi diferita de meseria aleasa,cel putin cand te uiti la fetele lor asta concepi. Nu aveti aceeasi parere despre unii oameni si meseria aleasa?

Ca sa va exemplific,eu am facut un top 3 cu cele mai detestate meserii,care ma enerveaza personal,si oamenii in general. Acestea fiind zise,sa incepem topul.

Pe locul 3 se afla paparazzi. Poate cei mai enervanti in meseria lor,paparazzi stiu cum sa iti surprinda fiecare moment de intimitate si sa il faca cunoscut lumii intregi. Numai ai voie sa mergi pe strada sau sa mananci o pizza fara ca ei sa te fotografieze si sa apari a doua zi in reviste. Aparent nicaieri,ei sunt peste tot,si te urmaresc zi si noapte fara sa se plictiseasca,parca fiind interesati de viata ta. Sincer,singurul motiv pentru care sunt doar pe locul 3 in topul meu,este pentru ca eu nu sunt o celebritate si nu apar in reviste,altfel sigur ar fi luat primul loc.

Pe locul 2 in acest minunat top,sunt politistii. Omul de rand este probabil cel mai afectat de ei. Fie ca sunt de la circulatie fie ca sunt simpla patrula,cred ca toata lumea cand trece pe langa ei pot exclama "uite politia" cu un mic nod in gat. Cei de la circulatie sunt cei mai ai dracu. Si cand te opresc pentru un lucru mic..cum ar fi faptul ca nu porti centura de siguranta si ajung sa iti gaseasca nod in papura pentru toate lucrurile care nu sunt in regula. Rovinieta,asigurarea,si alte lucruri...care pot da o amenda cat venitul pe o luna al unei persoane.

Pe primul loc in topul meu,si-au facut loc cu mare succes controlorii auto. Cati dintre noi nu am fost oare abordati de acesti indivizi,cu fraza "biletul sau abonamentul". Pe oamenii astia nu ii suport,ma enerveaza la maxim in fiecare zi cand dau de ei. Da,sunt pe primul loc in topul meu pentru ca am tangente cu ei in viata de zi cu zi. Sunt inca la liceu folosesc RATB-ul zilnic. Autobuz sau tramvai,cand dau de tine au asa un stil sa te enerveze de iti vine sa ii scuipi intre ochi.

Cam acesta ar fi topul meu. Daca aveti si voi un top spuneti-l in comentarii. Pana data viitoare...

Sanatate,ca noroc au toti prostii!

duminică, 16 octombrie 2011

De Puta Madre

Titlul cred ca spune tot. Observ din ce in ce mai multa lume cu tricouri de genul acela; de cele mai multe ori cu manelele de la telefon date la maxim,ceea ce ma dispera. Purtat de orice manelist ce se respecta in orice tip de situatie,de la nunti,botezuri,inmormantari,taieri de mot pana la gratare si cina in familie. As minti daca as zice ca genul asta de tricou nu ar fi mai popular printre manelisti decat apa si sapunul. Trecand peste asta, niciodata nu prea mi-am pus problema cine sau de ce ar face tricouri de genul asta. Acum,din putina spaniola pe care o stiu si eu,mi-am dat si eu seama ca puta inseamna curva,prostituata,a f*te,iar madre inseamna mama. Deci traducerea aproximativa ar fi "am f****-o pe ma-ta sau mama ta e curva sau ceva in genul asta. Mi se par de-a dreptul cretine si sunt purtate indeosebi de cei mai "smecheri".

Revenind la tricou,m-am documentat despre cine a avut ideea sa faca un tricou de genul asta:
De Puta Madre este creatia exclusiva a dealerului de droguri si traficantului de arme columbian, Ilan Fernandez care a fost prins la inceputul anilor '90 cu treburi in Spania a fost trimis la parnaie. Gandindu-se la ce a facut si mistuit de remuscari si lacrimi fierbinti Fernandez a inceput sa-si dea drumul sentimentelor reprimate facand tricouri in in puscarie si apoi scotandu-le pe furis in lumea larga. Aceasta poveste romantica devine si mai si dupa ce,coplesit de succesul pe care le aveau tricourile sale inscriptionate cu mesaje cretine Fernandez, proaspat iesit de la stat cu spatele la perete, se decide sa-si deschida o afacere.

Astfel brandul De Puta Madre vede lumina zilei satisfacand cu bun gust hoarde intregi de amatori atat in Spania cat si in Italia.
"Nu comiteti actiuni ilegale,nu folositi droguri ca sa va simtiti diferiti,nu faceti ce face popa,purtati tricourile mele si va veti simti in varf fara sa fie nevoie sa consumati substante interzise asa cum am facut eu dar m-am lasat pentru ca ele vor distruge la final" -Ilan Fernandez.
Asta da mod de a-ti promova tricoul. In Romania cel putin a mers de minune.

Pana data viitoare...

Sanatate,ca noroc au toti prostii!

sâmbătă, 8 octombrie 2011

2012 - capat de drum?

Probabil cel mai controversat subiect pe care l-as fi putut aborda,acesta este. Prin urmare...cum bine cred ca v-ati dat seama din titlu,as vrea sa vorbesc un pic despre toata nebunia cu 2012 si sfarsitul lumii. Daca este cineva care nu crede in superstitii,vise,ghinioane,etc acela sunt eu,si probabil si voi. Cum bine cred ca stiti,nu este prima data cand a fost anuntat sfarsitul Pamantului. Sfarsitul lumii in anul 1996 si 2000 a fost prezis de unii oameni,pe motiv ca se implinesc 2000 de ani de la venirea lui Iisus pe Pamant (nu stiu ce legatura are asta) si,cel mai recent pe 21 mai 2011,aceasta fiind nascocirea unui mosulica care pur si simplu a vrut sa atraga atentia asupra acestui subiect. Omul a scris si tiparit carti care au fost vandute in sute de mii de exemplare,el facand un profit baban pe baza acestei fraude,si practic,neinvestind aproape nimic.

Toate bune si frumoase,toate au fost minciuni,fraude,ale unor oameni care nu au vrut sa faca altceva decat sa se inbogateasca pe seama acestui subiect.Insa,nu pot spune acelasi lucru si despre predictia de anul viitor,21 decembrie 2012. Data aceasta nu a fost nascocita de nici un om ahtiat dupa bani si buzunarul propriu. Predictia a fost facuta de catre mayani. Cine au fost maiani,cu ce se ocupau si cu ce ocazie au prevazut ei sfarsitul lumii? Mayanii sunt o civilizatie straveche,din anul aproximativ 2000 IH care erau cunoscuti pentru arta,arhitectura,si calculele lor matematice si astronomice. Baietii astia erau destul de exacti in calculele lor,dat fiind faptul ca au prezis multe evenimente astronomice (ex eclipse solare,nasterea unei stele etc),si ei au facut si calendarul nostru de zi cu zi. Partea nasoala? Calendarul se termina pe 21 decembrie 2012. Normal,nu mi-as bate capul,dar mi-am facut "temele" si am gasit cateva chestii cel putin interesante.

Se zice ca,odata la 3600 de ani,planeta X,Nibiru,orbiteaza in jurul Soarelui,si se zice ca in 2012 ea va aparea iar,si va lovi Pamantul. Sincer,ce m-a mai facut sa ma gandesc despre ideea asta cu sfarsitul lumii,poate au fost si dezastrele naturale din ultimii ani. Serios,nu vi se pare ca s-au inmultit cam dubios de mult? Cutremurul din Haiti,tsunamiul din Japonia,uraganele din SUA,chiar si la noi in tara cine poate uita inundatiile de anii trecuti. Si astea sunt doar cateva exemple cum am zis si la inceputul postarii,nu cred in noroc si ghinion,dar nici in coincidente nu prea cred. Din punctul meu de vedere,sfarsitul lumii poate veni si in baza cretinizarii oamenilor. Daca va intereseaza subiectul,puteti sa intrati pe acelasi site pe care am intrat si eu sa ma documentez: www.2012warning.com. Acolo este chiar si o numaratoare inversa pana la "Ziua Judecatii". Mi s-a parut amuzant. Oarecum.


Sanatate,ca noroc au toti prostii!

UPDATE: NU AM MURIT!!! SA CURGA BEREA!!!

miercuri, 5 octombrie 2011

Doamne,curve,si Doamne Doamne ce mai curve

A trecut ceva timp de la ultimul meu post. Imi cer scuze...am avut foarte mult de lucru cu scoala (NOT). Bine mint,partial mi-a fost si lene sa mai scriu ceva si practic nici nu prea am avut prea multa inspiratie in ultimul timp. Se pare ca mi-a revenit.


Vreau sa incep aceasta postare prin a sublinia faptul ca nu sunt misogin. Dar mi-am dezvoltat o teorie si oricum as apuca-o tot la aceeasi concluzie ajung. Teoria este una simpla: "Toate femeile sunt curve". Acum,multa lume poate spune ca l-am plagiat pe Napoleon cand am zis asta. Dar spre deosebire de Napoleon,am venit cu niste argumente interesante. Pentru inceput,definitia din Dictionarul explicativ al limbii romane,care spune asa:
        
                           Femeie care se angajeaza in acte sexuale pentru bani;persoana
                                    care accepta plata in schimbul activitatilor sexuale.

Sa incepem printr-un mod in care orice barbat se poate asocia povestii. Un barbat duce o femeie la intalnire. Ii cumpara cina,poate si flori. Femeia comanda bautura,poate si desertul. Un barbat duce o femeie la film sau la concert sau la orice alta activitate. Daca este la film,atunci ea va comanda popcorn,poate si ceva de baut. Daca este un concert,clar o bere sau doua merg.

Tot acest timp barbatul isi cheltuieste toti banii pe curu femeii. De ce? Ca sa o faca pe ea sa se simta bine? Ok,poate cam asa ceva. Defapt,barbatul isi cheltuieste banii pentru a o face pe ea sa se simta bine,si poate apoi,ea sa ii intoarca serviciul si sa il faca pe el sa se simta bine. Si deci,daca se ajunge la o noapte de dragoste,atunci conform definitiei de mai sus,femeia aceea este o curva. Accepta plata (chiar daca este indirecta) -cina,bautura,popcorn- si in schimb ea ii ofera barbatului un bilet doar dus spre trenul "ooh aaah". Deci,rational vorbind,toate femeile sunt curve.

Acum,nu zic ca barbatii se gandesc numai la sex,principalul motiv pentru care un barbat invita o femeie la o intalnire este pentru ca el simta nevoia sa vorbeasca cu cineva (NOT). Defapt este din cauza ca vrea sa aiba o relatie cu femeia respectiva. Serios vorbind,barbatii se gandesc la sex in fiecare zi,chiar daca recunosc asta sau nu. Acelasi lucru si despre femei. O femeie care se duce la intalnire cu un barbat,se duce deoarece este atrasa de el intr-un fel sau altul.

Dar,sa zicem ca daca esti o femeie care nu te-ai dus niciodata la nicio intalnire,conform definitiei,nu esti o curva. Dar mai devreme sau mai tarziu,o sa te "curvesti" , doar daca nu esti lesbiana. Si oricum,daca ne gandim mai bine,una dintre cele doua femei va trebui sa "plateasca" si cealalta sa accepte "plata" ,nu?


Sanatate,ca noroc au toti prostii!

vineri, 30 septembrie 2011

What cartoons meant to us

Oare sunt singurul care duce dorul desenelor animate ale anilor 90? Stateam astazi de vorba cu niste amici si practic depanam amintiri despre cat de geniale erau,cele mai bune in perspectiva mea. Cand eram eu mic,eu si Cartoon Network eram ca mazarea si pastaia,ca sacu si petecul,ca pisica si cainele. Ok,poate ultima comparatie nu a fost una dintre cele mai fericite. Cert este ca in vremea mea de copil de un metru de pana in 6,7 ani,ziua perfecta pentru mine era sa stau toata ziua in fata televizorului fara sa fiu deranjat de cineva,si sa ma uit toata ziua la desene. De acolo am si invatat principalele mele deprinderi in limba engleza pentru ca pe atunci nu erau dublate in limba romana,nu erau nici macar subtitrate,ceea ce era super!  Edd Ed n Eddy,Courage the couardly dog,The Flintstones,Scooby Doo,Life with Louie,Two stupid dogs si multi multi altii.Chiar daca le stiam deja,eu vazand episoadele deja de vreo 7,8 ori inainte,eram in continuare fascinat de ele si imi placea sa le revad pana seaca cand imi cadea capul pe perna si adormeam obosit. Sincer,daca le-ar redifuza in ziua de astazi,m-as uita in continuare,de dragul vremurilor bune. Tot ce se difuzeaza acuma in materie de desene animate sunt numai lucruri care invata baietii de 8 ani cum sa fie metrosexuali si sa se comporte ca niste femei la ciclu si pe fete cum sa fie mici printese si sa se macheze de la o varsta atat de mica. Se subintelege la ce fac referire. As prefera oricand si oriunde desenele anilor 90.


Voi ce parere aveti? Nu duceti dorul cateodata desenelor vechi cu care cred ca toti am crescut? Pana data viitoare...

Sanatate,ca noroc au toti prostii!

vineri, 16 septembrie 2011

Fals si uz de fals.

Va place fotbalul? Mie unul stiu ca da. Nu stiu cat de mult ati fost interesati in ultima vreme despre acest subiect,dar in urma cu o saptamana a fost un meci international contand pentru preliminariile Campionatului European de fotbal din 2012,meci in care se intalneau selectionatele Romaniei si Frantei. Una peste alta,meciul a fost urat,si gazonul sub orice critica. Dar in acest post nu vreau sa vorbesc despre meci sau gazon. Vreau sa vorbesc despre ceea ce s-a intamplat inainte de meci,unde in deschiderea unui eveniment de o asemenea anvergura a cantat nimeni alta decat Inna. Eu recunosc,nu sunt un fan al muzicii dance sau techno,nu mi-a placut si probabil nici nu imi va placea niciodata. Dar Inna a reusit contraperformanta ca in aproximativ 10-15 minute cat a durat mini-concertul ei,sa falseze atat de mult cum credeam ca nu voi auzi in viata mea.

Unii dintre voi ati putea zice,domne,de ce o critici ca nu a cantat rau etc. Raspunsul meu este urmatorul: Inna a reusit in mai putin de 5 minute sa faca praf melodia celor de la Queen,"We are the champions si apoi  a avut o tentativa de a canta live inceputul de la melodia ei Sun is up si restul a fost un playback curat. La a doua melodie,organizatorii au dat volumul de la instrumentala mai tare tocmai pentru a nu se mai face de ras in fata a 55 de mii de spectatori.  Acum,unele persoane pot veni cu argumentul "Da' uite romanii sunt invidiosi pe ea! Romanii o critica si in America e apreciata". Eu nu zic ca nu canta bine (daca se poate numi cantat) zic doar ca nu are voce sa cante live,ea iesind taxata de pe teren,in fluieraturile a 55 de mii de oameni. Fiinta aceea NU POATE CANTA LIVE. Si cand incearca,FALSEAZA. Grav.

Si pe premisa ca ce incepe prost,se termina si mai prost,nationala Romaniei a facut 0-0 cu Franta dupa un meci urat,lipsit de ocazii,si cu un gazon de fotbal macelarit si a pierdut astfel,aproape toate sansele de calificare la Europeanul din 2012.

Sanatate,ca noroc au toti prostii!