luni, 2 iunie 2014

Scoala nu este biserica

Scriu aceasta postare pentru a sustine o actiune organizata de Asociatia Secular-Umanista ca protest la protocolul semnat intre Ministerul Educatiei si Patriarhie. Acest acord consta in predarea disciplinei religie - cultul ortodox in invatamantul preuniversitar. But that's not all folks. Patriarhia va alege si va aproba profesorii de religie si manualele ce urmeaza a fi introduse in invatamant. Pe langa aceste lucruri,protocolul este tinut secret de catre ambele parti. De ce oare? Poate pentru ca acorda bisericii noi puteri de care nu ar trebui sa aiba parte?

De ce trebuie indoctrinati copiii de la o varsta asa frageda? Ce notiune are un pui de om despre biserica si religie,bine si rau,adevar si minciuna? Asta este doar o propaganda a BOR pentru a face din ce in ce mai multi bani si a avea viitorul asigurat.

Ce trebuia facut in cazul asta,este sa fie lasat copilul sa se dezvolte pana la o anumita varsta apoi,din nou,sa fie lasat sa faca alegerea SINGUR. Iar daca va alege ceva,sa aleaga religia si nu biserica,care devine din ce in ce mai asemanatoare cu mafia. De ce nu sunt imbunatatite spitalele de care avem atata nevoie? Sau scolile si liceele,unde an de an in anumite zone ale tarii mii de copii ingheata de frig iarna? Ca sa deschid o veche problema,de ce se investesc atatia bani in Catedrala vrajelii neamului in loc sa fie utilizati cu cap acei bani?(sunt 400 de milioane de euro,bani nu de ici de colo). Suntem o tara cu atat de mult potential si totusi nu suntem o tara care da pe afara de bani,ducem lipsa de locuri de munca,iar industriile noastre nu mai sunt ce au fost odata. Dar asta este deja problema conducerii tarii si unde se administreaza banii. E ca un cerc vicios,iar faptul ca BOR se baga peste scoli nu mi se pare ok. Vrei adepti,vrei bani,vrei sa speli creierele oamenilor simpli si sa le inseli credinta pentru proriul tau castig. Un mesaj sincer din partea mea: Fuck you! Faptul ca tu vii si predai creationismul in scoli in speranta de noi marionete e echivalent cu cineva care vrea sa predea evolutionismul in biserica. Ambele sunt gresite. Niciuna nu ar trebui practicata.

Revenind la actiunea organizata de Asociatia Secular-Umanista,eu am dat de baietii astia pe facebook,iar actiunea lor consta in a-ti face o poza in fata unei institutii sau scoli cu mesajul tau pentru BOR si sa o postezi pe grupul lor de facebook:https://www.facebook.com/events/577670279017966/ folosing hashtagul "ScoalaNuBiserica".

Ce vor ei defapt? "Solicitam Ministerului Educatiei sa faca public,de urgenta,continutul protocolului incheiat cu Biserica Ortodoxa Romana si ne exprimam extrema preocupare privind maniera in care BOR primeste noi drepturi de imixtiune in sistemul de invatamant."

Mi se pare o actiune normala a unor oameni preocupati de aceasta tara,de aceea am ales sa ii si sustin. Iata doar cateva din pozele pe care le veti putea gasi la #ScoalaNuBiserica:








Personal,sper sa aiba succes. Este un lucru pe care eu il sustin.

Sanatate,ca noroc au toti prostii!

Un comentariu:

  1. foarte bine pusa problema, cred ca ar trebui ca mai multi romani sa gandeasca asa sau macar sa faca comparatia asta intre scoala si biserica. religia e una, dar exact cum spuneai si tu, BOR e deja o mare afacere, nu mai are nicio legatura cu omul simplu si smerit.

    RăspundețiȘtergere