marți, 8 iulie 2014

Diplome pentru toti,luati-le cat sunteti prosti!

Dupa ce saptamanile trecute am avut o postare in care am abordat problema bacalaureatului intr-un mod satiric, acum vreau sa o discut intr-o nota serioasa. Aparent Ministerul Educatiei este deranjat de un adevar trist: elevii din ziua de azi sunt, pe an ce trece, din ce in ce mai dobitoci. Si daca tot sunt dobitoci, macar sa fie dobitoci cu diploma.

Respectabilii domni din Ministerul Educatiei vor sa organizeze o sesiune speciala pentru toti cimpanzeii care nu au fost in stare sa ia bacul. Vreau sa punctez cateva lucruri aici:

Care este scopul acestei sesiuni speciale? De ce vrei sa dai unor asemenea cazuri triste noi posibilitati de a da spaga pentru a promova? Daca nu poti lua o banalitate de examen cum e bacalaureatul trebuie sa iti pui niste intrebari serioase. Sesiunea asta speciala e dedicata tuturor behaitorilor consumatori de oxigen care nu au fost in stare sa ia bacul in ultimii 4 ani. Si sa nu credeti ca sunt putini. Sunt 250.000 de astfel de specimene. Cu aproximativ 100.000 mai multi decat cei ce au dat examenul anul acesta.

Pentru a le sari si mai mult in ajutor, Ministerul Educatiei se gandeste si la un program gratuit de meditatii. Concluzia e simpla: vor sa aiba mai multi popandai cu nota peste 6 pentru a nega rahatul care este deja evident: ne cretinizam. Dar daca pui un servetel peste un rahat, asta nu inseamna ca rahatul nu mai pute, ci doar ca nu il mai vezi. Daca le atarni diploma de gat asta nu inseamna ca automat vor dobandi cunostinte vaste in diferite domenii. Ei raman la fel de incompetenti, doar ca au diploma de bac pe undeva prin dulap. Au urcat o treapta,de la vanzator de shaorma la frizer. E un adevar. Adevarul nu trebuie sa iti puta, trebuie sa il accepti.

Daca vor tot organiza astfel de sesiuni speciale, eu zic sa le dea diploma direct, macar nu se mai chinuie nimeni.

Sanatate, ca noroc au toti prostii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu