duminică, 29 iunie 2014

Pentru toti miticii si amatorii de concerte din Romania

Concerte. Cui nu-i plac? Banuiesc ca fiecare dintre noi adora sa fie prezent la un concert al artistului preferat. Doar ca exista niste mici-mari probleme pe care as vrea sa le aduc in fata reflectoarelor. Si nu,aceasta postare nu va fi despre vesnica problema a scenei de muzica din Romania,ci despre meltenii care vin si iau locul oamenilor faini in primele randuri. Voi da exemple concrete pe care le-am vazut eu insumi la concertele la care am participat. Le voi lua in ordine cronologica pentru a nu se crea confuzii.

Numarul 1: Oamenii care vin si stau de parca ar astepta pe cineva la metrou. De ce faci chestia asta? De ce iti cumperi bilet la Golden Circle pentru a freca duda si a nu schita niciun gest in afara celui de a-ti verifica telefonul? (voi trece si la asta mai incolo). Pardon,nu faci doar asta,ii bagi si limba in gat gagica-tii. Lucrul asta il poti face si de acasa,iti vezi artistul preferat,cu close-up chiar, din fata monitorului. Asta e o situatie de "lose-lose" cum ar numi-o americanii. Tu ai platit bilet sa stai in primele randuri ca o stanca fara sa te bucuri de muzica de parca ai fi la teatru iar altcineva din spatele tau poate nu vede,cineva care poate ar fi vrut mai mult ca tine si care ar fi trait altfel concertul. Subliniez,esti la concert nu la teatru. Te simti? FUCK YOU! (Concert Ozzy Osbourne,octombrie 2010)

Number 2: Oamenii care vin si filmeaza tot concertul. Bai omule,asta e inca o situatie de "lose-lose" din perspectiva in care tu ai venit sa vezi artistul respectiv in carne si oase,sa canti melodiile preferate alaturi de restul publicului si sa te bucuri la maxim de momentele alea (probabil unice in viata). Lasa cameramanii sa isi faca treaba,pentru ca de aia au aparate performante. Pe langa asta,la fel ca la punctul anterior,ii iei unuia din spatele tau vederera pentru ca stai numai cu camera de filmat sau telefonul pe sus. Esti un om venit pentru concert,nu esti cameraman. Te simti? FUCK YOU! (Concert Bon Jovi,iulie 2011)

Numero 3: Ceea ce am mentionat la primul punct,oamenii care stau pe telefon in timpul concertului. Nu mai pot cu oamenii astia...Nu esti mai smecher daca stai pe telefon in timp ce omul de pe scena face tot posibilul sa iti satisfaca urechea muzicala,esti doar un ignorant si un dobitoc. O conversatie nenorocita pe facebook poate astepta pana dupa eveniment. Te simti? FUCK YOU! (Concert Within Temptation,iulie 2012)

Zahl 4: Batoza care a statea in cur si manca inghetata in timp ce canta Evanescence (scuze,dar asta chiar mi se pare de prost gust). Macar din respect te ridici,nu stai la Golden Circle rezemat de gard facand gaura in asfalt. Si da,m-am gandit ca poate se simte rau si are nevoie sa stea jos,dar prima reactie normala ar fi fost sa iasa de acolo si sa se duca la intrare, nu sa te pui ca muntele fix in multime si sa mananci inghetata. Te simti? FUCK YOU! (Concert Evanescence,iulie 2012)

Nombre 5: Retardatii care se bateau pe tricou la concert Heaven shall burn. Dupa ce trupa a aruncat un tricou catre public,un coinac in varsta de vreo 16-17 ani l-a prins. Apoi un alt coinac cu un an mai mic (cred,cel putin asa parea) a sarit sa i-l smulga din mana. Situatia a degenerat cu cei doi tavalindu-se pe jos ca niste porci in troaca,facand practic Romania de ras. Ce cautati acolo de la bun inceput ma idiotilor? Stati dracu acasa decat sa faceti tara de cacat. Va simtiti? FUCK YOU! (Concert Heaven shall burn,iulie 2013)

Antal 6: De data asta este vorba de un eveniment recent. In cadrul festivalului in care canta OCS (Omul cu Sobolani pentru necunoscatori) in fata scenei (cam pe unde stateam si eu) s-au bagat un grup de vreo 5-10 pokemoni care nu au schitat nici un gest primele 20 de minute din spectacol,iar apoi cand oamenii de pe scena isi schimbau sculele au inceput sa strige in gura mare numele artistului care urma sa cante dupa OCS. Dragi maimute odioase batute de soarta,in situatia asta aveati 2 variante: ori stateati in continuare unde erati si incercati macar sa va bucurati de muzica fara sa le strigati trupei practic sa iasa de pe scena,ori plecati in pula mea in spate si veneati inapoi cand incepea sa va canta artistul preferat. Faptul ca incepi sa strigi numele trupei care urmeaza e ca si cand i-ai ordona artistului respectiv sa pleace dracu ca nu pentru el ai venit de fapt. Cand omul ala isi urla plamanii din el sa cante PENTRU TINE. Boilor-vagon,voi nu ati venit pentru ei,altii poate da. Va simtiti? FUCK YOU! (Concert OCS,iunie 2014)



Sper ca m-am facut totusi inteles ca nu toti sunt asa,nici pe departe. Astea sunt doar cazuri separate,publicul fain este in continuare majoritar. Dar deh,padure fara uscaciuni nu exista. Doar sa nu lasam totusi uscaciunile sa se extinda.

Si da,subliniez inca odata,exemplele si cazurile pe care le-am enumerat sunt reale,situatii la care am asistat. Mi se cam rupe daca vor vedea si cei mentionati postarea asta,de fapt,sper o sa vada. Ideea nu era sa ii denigrez,ci sa ii fac si pe ei si pe altii sa vada greselile astea si sa nu se mai repete nici la ei si nici la altcineva.

Concluzia? O trageti singuri. Morala? Pentru toti popandaii mentionati,invatati in pula mea ce sa faceti si ce sa nu faceti la concerte,evenimente si festivaluri inainte sa veniti la ele...

Sanatate,ca noroc au toti prostii!

Caz socant! Un copil dintr-o satra de tigani a aflat ca este adoptat dupa oprirea ploilor - Paprikka news #2

Caz socant intr-o satra de tigani din Faurei! Familia si-a dat seama ca un copil din cei 13 pe care ii are nu este defapt al lor. Dupa oprirea ploilor presupusii parinti ai plodului si-au dat seama ca defapt copilul lor este cu 2 nuante de negru mai deschis decat ei. Se pare ca ploaia ar fi spalat stratul de jeg care innegrea mai tare pielea puradelului in varsta de 16 ani.

"Da' nici nu stiu ce sa zic,clar nu e fratele nostru. Daca era,trebuia sa fie negru ca biscuitele Oreo,dar asa e un negru cacaniu. L-am tratat mereu ca pe un praleo moro (a se citi: frate al meu). Nu stiu ce o sa faca cu el,sper sa ramana cu noi" a precizat Viorel-Riceard,unul din fratii victimei.

Politia a deschis o ancheta pentru a afla cine sunt parintii naturali,avand deja suspecti reclamati de catre mama adoptiva. Piranda sustine ca o alta satra adversa i-a insertat plodul pentru a-i destabiliza familia.

"E sigur mana clanului Sictirdaici. Mereu ne-au urat si ne-au vrut raul. La noi la tigani venitul il constitue raportul dintre mancarea pe care o avem si copiii pe care ii trimitem la cersit. Unul in plus poate distruge tot. Chiar ma intrebam de ce iesim pe minus cu o conserva in fiecare saptamana! Bine ca ne mai luam bani din fier vechi ca altfel muream de foame pana acum." a mentionat piranda clanului Soarbezeama.

Pana va afla cine sunt parintii sai naturali,puradelul va sta "de vale" cu restul tiganilor renegati din alte satre.
                                                  (sursa foto - Facebook: Game of Thrones Romania)

Sanatate,ca noroc au toti prostii!

vineri, 20 iunie 2014

Dupa rezultatele soc de la Campionatul Mondial de Fotbal Patriarhul Daniel sfinteste agentiile de pariuri - Paprikka news #1

Spania si Anglia au plecat acasa inca din faza grupelor,cauzand pierderi masive milioanelor de pariori romani de pretutindeni. Dupa ce a sfintit redactia Trinitas cu preacuviosul trafalet, Patriarhul Daniel a vrut sa isi faca simtita prezenta si in randul amatorilor de pariuri sportive,sfintind mai multe agentii din Bucuresti.

"De cand romanii au inceput sa piarda la pariuri profitul Bisericii a inceput sa o ia in jos. Sper ca odata cu sfintirea lacasurilor de pariere sa fie tot mai multi enoriasi castigatori. Cand Spania si Anglia au plecat acasa atat de devreme am stiut ca este nevoie de o interventie divina pentru a le da pariorilor romani gandul cel bun si biruitor. Recomand varianta de GG3+ pentru majoritatea meciurilor" a precizat preafericitul.

Actiunea nu a fost salutata cu acelasi entuziasm si de jucatorii de pacanele,acestia considerand ca Patriarhul Daniel ar fi trebuit sa acorde atentie si aparatelor de jocuri de noroc.

"Normal ca nu imi convine,cum sa imi convina?! Pai eu stau 6 ore din zi sa plec acasa cu portofelul plin dar cand sa primesc o linie de septari imi pica un pepene fix la mijloc. E asta dreptate? Ar fi putut sa ne ajute si pe noi" a declarat Viorel Lis,jucator cu experienta in pacanele.



Sanatate,ca noroc au toti prostii!

luni, 2 iunie 2014

Scoala nu este biserica

Scriu aceasta postare pentru a sustine o actiune organizata de Asociatia Secular-Umanista ca protest la protocolul semnat intre Ministerul Educatiei si Patriarhie. Acest acord consta in predarea disciplinei religie - cultul ortodox in invatamantul preuniversitar. But that's not all folks. Patriarhia va alege si va aproba profesorii de religie si manualele ce urmeaza a fi introduse in invatamant. Pe langa aceste lucruri,protocolul este tinut secret de catre ambele parti. De ce oare? Poate pentru ca acorda bisericii noi puteri de care nu ar trebui sa aiba parte?

De ce trebuie indoctrinati copiii de la o varsta asa frageda? Ce notiune are un pui de om despre biserica si religie,bine si rau,adevar si minciuna? Asta este doar o propaganda a BOR pentru a face din ce in ce mai multi bani si a avea viitorul asigurat.

Ce trebuia facut in cazul asta,este sa fie lasat copilul sa se dezvolte pana la o anumita varsta apoi,din nou,sa fie lasat sa faca alegerea SINGUR. Iar daca va alege ceva,sa aleaga religia si nu biserica,care devine din ce in ce mai asemanatoare cu mafia. De ce nu sunt imbunatatite spitalele de care avem atata nevoie? Sau scolile si liceele,unde an de an in anumite zone ale tarii mii de copii ingheata de frig iarna? Ca sa deschid o veche problema,de ce se investesc atatia bani in Catedrala vrajelii neamului in loc sa fie utilizati cu cap acei bani?(sunt 400 de milioane de euro,bani nu de ici de colo). Suntem o tara cu atat de mult potential si totusi nu suntem o tara care da pe afara de bani,ducem lipsa de locuri de munca,iar industriile noastre nu mai sunt ce au fost odata. Dar asta este deja problema conducerii tarii si unde se administreaza banii. E ca un cerc vicios,iar faptul ca BOR se baga peste scoli nu mi se pare ok. Vrei adepti,vrei bani,vrei sa speli creierele oamenilor simpli si sa le inseli credinta pentru proriul tau castig. Un mesaj sincer din partea mea: Fuck you! Faptul ca tu vii si predai creationismul in scoli in speranta de noi marionete e echivalent cu cineva care vrea sa predea evolutionismul in biserica. Ambele sunt gresite. Niciuna nu ar trebui practicata.

Revenind la actiunea organizata de Asociatia Secular-Umanista,eu am dat de baietii astia pe facebook,iar actiunea lor consta in a-ti face o poza in fata unei institutii sau scoli cu mesajul tau pentru BOR si sa o postezi pe grupul lor de facebook:https://www.facebook.com/events/577670279017966/ folosing hashtagul "ScoalaNuBiserica".

Ce vor ei defapt? "Solicitam Ministerului Educatiei sa faca public,de urgenta,continutul protocolului incheiat cu Biserica Ortodoxa Romana si ne exprimam extrema preocupare privind maniera in care BOR primeste noi drepturi de imixtiune in sistemul de invatamant."

Mi se pare o actiune normala a unor oameni preocupati de aceasta tara,de aceea am ales sa ii si sustin. Iata doar cateva din pozele pe care le veti putea gasi la #ScoalaNuBiserica:








Personal,sper sa aiba succes. Este un lucru pe care eu il sustin.

Sanatate,ca noroc au toti prostii!