vineri, 30 septembrie 2011

What cartoons meant to us

Oare sunt singurul care duce dorul desenelor animate ale anilor 90? Stateam astazi de vorba cu niste amici si practic depanam amintiri despre cat de geniale erau,cele mai bune in perspectiva mea. Cand eram eu mic,eu si Cartoon Network eram ca mazarea si pastaia,ca sacu si petecul,ca pisica si cainele. Ok,poate ultima comparatie nu a fost una dintre cele mai fericite. Cert este ca in vremea mea de copil de un metru de pana in 6,7 ani,ziua perfecta pentru mine era sa stau toata ziua in fata televizorului fara sa fiu deranjat de cineva,si sa ma uit toata ziua la desene. De acolo am si invatat principalele mele deprinderi in limba engleza pentru ca pe atunci nu erau dublate in limba romana,nu erau nici macar subtitrate,ceea ce era super!  Edd Ed n Eddy,Courage the couardly dog,The Flintstones,Scooby Doo,Life with Louie,Two stupid dogs si multi multi altii.Chiar daca le stiam deja,eu vazand episoadele deja de vreo 7,8 ori inainte,eram in continuare fascinat de ele si imi placea sa le revad pana seaca cand imi cadea capul pe perna si adormeam obosit. Sincer,daca le-ar redifuza in ziua de astazi,m-as uita in continuare,de dragul vremurilor bune. Tot ce se difuzeaza acuma in materie de desene animate sunt numai lucruri care invata baietii de 8 ani cum sa fie metrosexuali si sa se comporte ca niste femei la ciclu si pe fete cum sa fie mici printese si sa se macheze de la o varsta atat de mica. Se subintelege la ce fac referire. As prefera oricand si oriunde desenele anilor 90.


Voi ce parere aveti? Nu duceti dorul cateodata desenelor vechi cu care cred ca toti am crescut? Pana data viitoare...

Sanatate,ca noroc au toti prostii!

vineri, 16 septembrie 2011

Fals si uz de fals.

Va place fotbalul? Mie unul stiu ca da. Nu stiu cat de mult ati fost interesati in ultima vreme despre acest subiect,dar in urma cu o saptamana a fost un meci international contand pentru preliminariile Campionatului European de fotbal din 2012,meci in care se intalneau selectionatele Romaniei si Frantei. Una peste alta,meciul a fost urat,si gazonul sub orice critica. Dar in acest post nu vreau sa vorbesc despre meci sau gazon. Vreau sa vorbesc despre ceea ce s-a intamplat inainte de meci,unde in deschiderea unui eveniment de o asemenea anvergura a cantat nimeni alta decat Inna. Eu recunosc,nu sunt un fan al muzicii dance sau techno,nu mi-a placut si probabil nici nu imi va placea niciodata. Dar Inna a reusit contraperformanta ca in aproximativ 10-15 minute cat a durat mini-concertul ei,sa falseze atat de mult cum credeam ca nu voi auzi in viata mea.

Unii dintre voi ati putea zice,domne,de ce o critici ca nu a cantat rau etc. Raspunsul meu este urmatorul: Inna a reusit in mai putin de 5 minute sa faca praf melodia celor de la Queen,"We are the champions si apoi  a avut o tentativa de a canta live inceputul de la melodia ei Sun is up si restul a fost un playback curat. La a doua melodie,organizatorii au dat volumul de la instrumentala mai tare tocmai pentru a nu se mai face de ras in fata a 55 de mii de spectatori.  Acum,unele persoane pot veni cu argumentul "Da' uite romanii sunt invidiosi pe ea! Romanii o critica si in America e apreciata". Eu nu zic ca nu canta bine (daca se poate numi cantat) zic doar ca nu are voce sa cante live,ea iesind taxata de pe teren,in fluieraturile a 55 de mii de oameni. Fiinta aceea NU POATE CANTA LIVE. Si cand incearca,FALSEAZA. Grav.

Si pe premisa ca ce incepe prost,se termina si mai prost,nationala Romaniei a facut 0-0 cu Franta dupa un meci urat,lipsit de ocazii,si cu un gazon de fotbal macelarit si a pierdut astfel,aproape toate sansele de calificare la Europeanul din 2012.

Sanatate,ca noroc au toti prostii!