vineri, 6 ianuarie 2012

Married with Children - 25 de ani.

Pentru inceput,vreau sa urez la multi ani tuturor celor cu numele de Ion,Ioana,Ionela,Ioan si alte derivate. Sa traiti,sa fiti sanatosi,tot ce va doriti.

Deci da,vreau sa dedic aceasta postare unuia dintre cele mai bune seriale de comedie din totdeauna,Married with children. In 2012 se aniverseaza 25 de ani de la lansarea serialului care a redefinit comedia,Married with Children,sau Familia Bundy cum mai este el cunoscut. Serialul a facut furori prin cele 11 sezoane ale sale,din 1987 pana in 1997.Married with Children a creat personaje iconice si a devenit o inovatie de succes in peisajul serialelor din anii '80: toate sitcom-urile de comedie realizate dupa Familia Bundy au ceva ce pleaca de la acest serial genial.Showul i-a transformat in adevarate staruri pe Ed O'Neill - Al Bundy, Katey Sagal - Peggy Bundy, David Faustino - Bud Bundy si Christina Applegate - Kelly Bundy in rolurile unui tata,  vanzator de pantofi, lenes, obsedat de decolteuri si de fotbal, o mama cheltuitoare fara margini si o sotie parazit, o fiica blonda, cu un fizic trasnet, insa cam parasuta si un fiu plin de umor negru care viseaza doar la agatat fete.Unul din primele seriale care a cucerit Romania dupa revolutie, Married with Children a innebunit America si intreaga lume prin modul original in care abordeaza problemele neobisnuite ale unei familii obisnuite, insa complet disfunctionala. Era un antidot perfect pentru serialele siropoase de familie din acea vreme.Mie unul,desi nu le-am vazut in perioada aceea,ma uit acum la ele,sunt pe la sezonul 6. Mi se pare unul dintre cele mai bune seriale de comedie din totdeauna. Bugetele pe episoade erau atat de mici incat unele obiecte de recuzita erau aduse de acasa de membrii cast-ului si ai echipei de filmari. Serialul nu a fost lipsit de controverse care au devenit celebre. In 1989, o femeie casnica din Michigan, Terry Rakolta, revoltata de cateva scene ce apelau la glume cu tenta sexuala si homosexuala a declansat un boicot la adresa serialului. Femeia a aparut pe TV in cateva talk-show-uri si a reusit sa creeze o adevarata criza pentru serial. Sponsori ca Procter & Gamble, Kimberly-Clark si Tambrands au renuntat sa mai sprijine show-ul iar cei de la Fox au refuzat sa difuzeze un episod (care a ajuns pe micile ecrane de abia in 2002), insa audientele au explodat. "I-am trimis flori in fiecare an acelei femei" a declarat Katey Sagal dupa incheierea serialului. Totul s-a intors in favoarea sitcomului: dupa ce audienteie au crescut fulgerator producatorii au revandut spatiul de publicitate. Serialul s-a incheiat in 1997 dupa 262 de episoade.

Ed O'Neil (Al Bundy): Inainte de Married with Children,Ed numai jucase comedie. Insa rolul lui Al l-a amuzat teribil si i-a adus aminte de unchiul sau,asa ca a acceptat cu placere sa joace in serial.Desi multi ani imaginea lui Al Bundy i-au marcat cariera,Ed O'Neil a incercat sa treaca peste acest rol si a jucat in thrillerul The Bone Colector,in Lucky Numbers. Acum,Ed O'Neil joaca intr-un nou serial de comedie de succes,Modern Family. Actorul este casatorit din 1986 cu Catherine Rusoff,cu care are doi copii si locuiesc in L.A. In noiembrie 2011,la 66 de ani,Ed O'Neil a primit o stea pe celebrul Walk of Fame.



Katey Sagal (Peggy Bundy): Cine o poate uita pe roscata focoasa care striga cu o voce piticaiata AAAAAl? Katey Sagal,cea care a jucat-o pe Peg in Married with Children a continuat seria succeselor si dupa terminarea celebrului serial de comedie. Nominalizata de 4 ori la Globul de Aur pentru Married with Children,Katey Sagal (57 de ani) a schimbat registrul si a jucat in drame. A jucat in seriale celebre ca Lost,Futurama si Sons of Anarchy,care i-a adus primul Glob de Aur din cariera.


Christina Applegate (Kelly): Dupa ce a jucat-o pe Kelly,fiica adolescenta a lui Al Bundy,de cand avea 15 ani,acum la 41 de ani Christina Applegate a reusit sa isi faca o cariera stralucita la Hollywood. A avut propriul sitcom (Jesse),a mai aparut in serialul Samantha Who? Dar a avut si aparitii importante pe marile ecrane in comediile Going The Distance,Anchorman,Hall Pass si si-a imprumutat vocea in toate filmele din seria Alvin and the Chipmunks. In 2008,a fost diagnosticata cu cancer la san,dar actrita a supravietuit bolii dupa mai multe interventii. In present,Christina Applegate se concentraza pe teatru,unde este foarte apreciata.


David Faustino (Bud Bundy): De la adolescentul fraier din Familia Bundy,David Faustino si-a intregit cariera cu aparitii in show-uri ca The X-files,Unhappily Ever After si The Bernie Mac Show. La 39 de ani,actorul n-a avut acelasi success precum colegii sai. In 2007 a divortat de Andrea Faustino dupa 3 ani de casatorie.


Amanda Bearse (Marcy Rhodes/Darcy): Amanda Bearse a devenit celebra dup ace a jucat-o pe Marcy,vecina familiei Bundy. In 1993 a dezvaluit public ca este lesbiana.  Este maritata cu Carrie Schenken din 2010 si are doi copii. Pe plan professional,Amanda Bearse a regizat cele trei sezoane din The Big Gray Sketch Show.

 
Ted McGinley (Jefferson Darcy): Ted McGinley l-a jucat pe Jefferson,al doilea sot al lui Marcy,vecina antipatica a familiei Bundy. Insa acesta este cunoscut si pentru rolurile din Happy Days,The Love Boat si Dinasty. Dupa Married with Children,actorul a aparut in serialul Hope&Davis.




Am spus-o si la inceput si o mai spun inca o data,printre cele mai bine seriale de comedie din totdeauna!

Sanatate,ca noroc au toti prostii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu