vineri, 6 ianuarie 2012

Married with Children - 25 de ani.

Pentru inceput,vreau sa urez la multi ani tuturor celor cu numele de Ion,Ioana,Ionela,Ioan si alte derivate. Sa traiti,sa fiti sanatosi,tot ce va doriti.

Deci da,vreau sa dedic aceasta postare unuia dintre cele mai bune seriale de comedie din totdeauna,Married with children. In 2012 se aniverseaza 25 de ani de la lansarea serialului care a redefinit comedia,Married with Children,sau Familia Bundy cum mai este el cunoscut. Serialul a facut furori prin cele 11 sezoane ale sale,din 1987 pana in 1997.Married with Children a creat personaje iconice si a devenit o inovatie de succes in peisajul serialelor din anii '80: toate sitcom-urile de comedie realizate dupa Familia Bundy au ceva ce pleaca de la acest serial genial.Showul i-a transformat in adevarate staruri pe Ed O'Neill - Al Bundy, Katey Sagal - Peggy Bundy, David Faustino - Bud Bundy si Christina Applegate - Kelly Bundy in rolurile unui tata,  vanzator de pantofi, lenes, obsedat de decolteuri si de fotbal, o mama cheltuitoare fara margini si o sotie parazit, o fiica blonda, cu un fizic trasnet, insa cam parasuta si un fiu plin de umor negru care viseaza doar la agatat fete.Unul din primele seriale care a cucerit Romania dupa revolutie, Married with Children a innebunit America si intreaga lume prin modul original in care abordeaza problemele neobisnuite ale unei familii obisnuite, insa complet disfunctionala. Era un antidot perfect pentru serialele siropoase de familie din acea vreme.Mie unul,desi nu le-am vazut in perioada aceea,ma uit acum la ele,sunt pe la sezonul 6. Mi se pare unul dintre cele mai bune seriale de comedie din totdeauna. Bugetele pe episoade erau atat de mici incat unele obiecte de recuzita erau aduse de acasa de membrii cast-ului si ai echipei de filmari. Serialul nu a fost lipsit de controverse care au devenit celebre. In 1989, o femeie casnica din Michigan, Terry Rakolta, revoltata de cateva scene ce apelau la glume cu tenta sexuala si homosexuala a declansat un boicot la adresa serialului. Femeia a aparut pe TV in cateva talk-show-uri si a reusit sa creeze o adevarata criza pentru serial. Sponsori ca Procter & Gamble, Kimberly-Clark si Tambrands au renuntat sa mai sprijine show-ul iar cei de la Fox au refuzat sa difuzeze un episod (care a ajuns pe micile ecrane de abia in 2002), insa audientele au explodat. "I-am trimis flori in fiecare an acelei femei" a declarat Katey Sagal dupa incheierea serialului. Totul s-a intors in favoarea sitcomului: dupa ce audienteie au crescut fulgerator producatorii au revandut spatiul de publicitate. Serialul s-a incheiat in 1997 dupa 262 de episoade.

Ed O'Neil (Al Bundy): Inainte de Married with Children,Ed numai jucase comedie. Insa rolul lui Al l-a amuzat teribil si i-a adus aminte de unchiul sau,asa ca a acceptat cu placere sa joace in serial.Desi multi ani imaginea lui Al Bundy i-au marcat cariera,Ed O'Neil a incercat sa treaca peste acest rol si a jucat in thrillerul The Bone Colector,in Lucky Numbers. Acum,Ed O'Neil joaca intr-un nou serial de comedie de succes,Modern Family. Actorul este casatorit din 1986 cu Catherine Rusoff,cu care are doi copii si locuiesc in L.A. In noiembrie 2011,la 66 de ani,Ed O'Neil a primit o stea pe celebrul Walk of Fame.



Katey Sagal (Peggy Bundy): Cine o poate uita pe roscata focoasa care striga cu o voce piticaiata AAAAAl? Katey Sagal,cea care a jucat-o pe Peg in Married with Children a continuat seria succeselor si dupa terminarea celebrului serial de comedie. Nominalizata de 4 ori la Globul de Aur pentru Married with Children,Katey Sagal (57 de ani) a schimbat registrul si a jucat in drame. A jucat in seriale celebre ca Lost,Futurama si Sons of Anarchy,care i-a adus primul Glob de Aur din cariera.


Christina Applegate (Kelly): Dupa ce a jucat-o pe Kelly,fiica adolescenta a lui Al Bundy,de cand avea 15 ani,acum la 41 de ani Christina Applegate a reusit sa isi faca o cariera stralucita la Hollywood. A avut propriul sitcom (Jesse),a mai aparut in serialul Samantha Who? Dar a avut si aparitii importante pe marile ecrane in comediile Going The Distance,Anchorman,Hall Pass si si-a imprumutat vocea in toate filmele din seria Alvin and the Chipmunks. In 2008,a fost diagnosticata cu cancer la san,dar actrita a supravietuit bolii dupa mai multe interventii. In present,Christina Applegate se concentraza pe teatru,unde este foarte apreciata.


David Faustino (Bud Bundy): De la adolescentul fraier din Familia Bundy,David Faustino si-a intregit cariera cu aparitii in show-uri ca The X-files,Unhappily Ever After si The Bernie Mac Show. La 39 de ani,actorul n-a avut acelasi success precum colegii sai. In 2007 a divortat de Andrea Faustino dupa 3 ani de casatorie.


Amanda Bearse (Marcy Rhodes/Darcy): Amanda Bearse a devenit celebra dup ace a jucat-o pe Marcy,vecina familiei Bundy. In 1993 a dezvaluit public ca este lesbiana.  Este maritata cu Carrie Schenken din 2010 si are doi copii. Pe plan professional,Amanda Bearse a regizat cele trei sezoane din The Big Gray Sketch Show.

 
Ted McGinley (Jefferson Darcy): Ted McGinley l-a jucat pe Jefferson,al doilea sot al lui Marcy,vecina antipatica a familiei Bundy. Insa acesta este cunoscut si pentru rolurile din Happy Days,The Love Boat si Dinasty. Dupa Married with Children,actorul a aparut in serialul Hope&Davis.




Am spus-o si la inceput si o mai spun inca o data,printre cele mai bine seriale de comedie din totdeauna!

Sanatate,ca noroc au toti prostii!

duminică, 1 ianuarie 2012

2012 - anul Dragonului

Am revenit toti dupa un Craciun si un revelion genial.Sper ca ati avut o petrecere de an nou frumoasa si un Craciun la fel si sper ca tot ce v-ati propus in noul an sa vi se indeplineasca. Acestea fiind zise voi incepe prima mea postare de pe anul acesta,care da,va fi despre noul an,cel al dragonului. 2012 va fi un an bun zic optimistii. Anul Dragonului va aduce prosperitate si buna voie in casele multora. Scepticii sunt de parere ca va veni sfarsitul lumii. A doua varianta nu am cum sa o prezic,insa va pot da ceva detalii despre prima. Poate credeti in zodiacul chinezesc,poate nu sau poate sunteti doar curiosi sa vedeti daca vi se potriveste descrierea de pe anul asta. In mod normal nu as face asta..dar am zis de ce nu. Am gasit un vechi zodiac chinezesc in biblioteca si am zis de ce sa nu impartasesc si cu voi detaliile noului an din punct de vedere astrologic:

ANUL DRAGONULUI. - 1904,1906,1928,1940,1952,1964,1976,1988,2000,2012,2024,2036,2048.

O revenire magnifica dupa anul relaxat si relaxant al Iepurelui. Vom scurta orizontul foarte atent si ne vom pregati serios pentru tot felul de proiecte grandioase,vesele,extrem de ambitioase si de indraznete. Spiritul neimblanzit al Dragonului va insufleti totul cu mult mai mult decat realitatea vietii. Intr-un fel, ne vom afla intr-o stare de permanenta euforie si plini de energie. Este foarte intelept sa nu ne supraestimam pe noi insine sau potentialul de care dispunem in acest an arzator. Lucrurile apar si ne par mai bune in acest an decat sunt ele in realitate. Afacerile sunt pe un fagas bun,iar banii pot fi obtinuti usor. Este momentul in care putem cere creditorilor nostri o amanare. Cheltuielile masive si planurile costisitoare sunt la ordinea zilei. Puternicul Dragon isi bate joc de omul prea prudent si strangator. El joaca pe o singura carte,totul sau nimic. Ne va stimula sa gandim si sa actionam la un nivel mare,uneori depasind limitele prevederii. Asiaticii considera ca este un an bun pentru calatorii,pentru nasterea copiilor sau inceputul unei noi afaceri,fiindca binevoitorul Dragon aduce mult noroc si fericire. Totusi,trebuie sa ne temperam un pic entuziasmul si sa privim de doua ori inainte de a sari; asta pentru ca,desi norocosul Dragon ne umple de binecuvantarea sa pe toti,fara discriminare,el dispare atunci cand trebuie sa platim pentru greselile noastre. Succesele,ca si insuccesele vor fi extraordinare. Cei mai de temut sunt anii Dragonului de Foc (1976,2036...),pentru ca aduc cu ei multe nenorociri,inclusiv dezastre la scara planetara. In anul Dragonului,bogatiile si norocul la fel ca si dezastrele vor veni in valuri masive. Acest an este marcat de numeroase fenomene naturale violente si surprinzatoare. Mania va cuprinde lumea intreaga si fiecare va cauta si va gasi un lucru imaginar sau real ca suport pentru revolta sa impotriva constrangerilor de tot felul. Atmosfera "electrizanta" creata de puternicul Dragon ne va afecta pe toti,fara exceptie.

In continuare o sa va arat cam cum ar arata anul acesta in mare pentru toate zodiile chinezesti:

Sobolan - 1912,1924,1936,1948,1960,1972,1984,1996,2008
Un an excelent cu afaceri foarte bune si sanse in dragoste. Va fi un an linistit,cu castiguri financiare sau cu promovari. Dar in timp ce i se vor recunoaste realizarile,trebuie sa fie atent la noii prieteni sau asociati care tind sa se foloseasca de el.

Bou - 1913,1925,1937,1949,1961,1973,1985,1997, 2009
Un an modest in care va fi foarte ocupat datorita numeroaselor schimbari si complicatii neasteptate. Planurile i se vor realiza dar nu atat de repede pe cat doreste. Va avea de muncit din greu,desi va cunoaste oameni cu multa influenta care il vor ajuta.

Tigru - 1914,1926,1938,1950,1962,1974,1986,1998,2010
Un an modest. Va face greu rost de ani sau poate fi influentat de altii sa faca investitii nerentabile. Va fi si nefericit din cauza despartirii de cineva drag sau a pierderii unei prietenii. Se adapteaza cu dificultate schimbarilor,chiar daca acestea sunt in propriul sau interes.

 Iepure - 1915,1927,1939,1951,1963,1975,1987,1999,2011
Se poate astepta la un an fericit dar moderat; oricum va fi prea ocupat cu treburile gospodaresti si cu cariera sa. Lucrurile se vor complica rezultand stari financiare mediocre,dar el va fi multumit si satisfacut,pentru ca,in ansamblu,castigurile sale vor depasi pierderile. Isi va face prieteni noi,plini de putere si influenta care-i vor folosi in viitor.

Dragon - 1916,1928,1940,1952,1964,1976,1988,2000,2012
Un an foarte bun in care va trage numeroase foloase si poate fi promovat sau poate face progrese fantastice in activitarea sa. Succesele vin usor din orice intreprindere a sa,pentru ca acest an rascolitor il va tine in permanenta alerta.

Sarpe - 1917,1929,1941,1953,1965,1977,1989,2001,2013
Un an dificil pentru Sarpe. Sa nu se astepte la castigri deosebite sau avansari in cariera. Trebuie sa se teama de barfele rautacioase si de parteneri plini de gelozie. Cele mai mari necazuri i se vor intampla in vara iar o data cu racirea vremii,ii vor sosi si unele vesti bune. Un an in care trebuie sa elimine extravagantele si sa aiba grija de banii lui.

Cal - 1918,1930,1942,1954,1966,1978,1990,2002,2014
Un an amestecat. Multe afaceri in curs si nearanjate vor pune la incercare rabdarea Calului,iar grijile care-i vor apasa umerii ii vor periclita sanatatea. Dar nu trebuie sa se astepte la ceea ce-i mai rau; furtunile vor trece toate si nu vor fi atatea pagube pe cat se astepta. Un an bun pentru a privi partea frumoasa a vietii si pentru a-si face noi prietenii; trebuie sa se impace cu dusmanii sai.

Capra - 1919,1931,1943,1955,1967,1979,1991,2003,2015
Un an agitat dar sobru. Castigurile vor fi la limita si,desi vor fi multe dispute,va avea norocul sa nu intampine vreun scandal sau vreo calamitate. Face cu greu rost de bani acum,dar va iesi admirabil din aceasta furtuna,daca nu risca sau nu face schimbari radicale in viata sa.

Maimuta - 1920,1932,1944,1956,1968,1980,1992,2004,2016
Castigurile din acest an vor capata aspectul acumularilor de ordin stiintific sau tehnic. Beneficiile pe care le va primi nu sunt materiale  si nici imediate. Va avea capul plin de griji si de dispute nesolutionate inca si va trebui sa faca fata unor cheltuieli majore sau sa se salveze intr-un fel renuntand la planurile ei. Un an in care va trebui sa fie vigilenta si sa invete mult. Nu trebuie sa riste sub nici un motiv si nici sa speculeze.

Cocos - 1921,1933,1945,1957,1969,1981,1993,2005,2017
Un an foarte bun si prosper. Succesul ii va surade acum,astfel incat va fi capabil sa ocupe functii de conducere sau va avea puterea sa-si transforme propriul destin; linistit acasa,fara probleme cu sanatatea,va avea de suferit totusi frustrari care-l vor obosi si enerva. Se prevad nasteri sau casatorii in familia sa.

Caine - 1922,1934,1946,1958,1970,1982,1994,2006,2018
Un an dificil. Va trebui sa se straduiasca foarte mult pentru a-si mentine forma si va avea mereu de luptat in afara competitiei. Oamenii vor profita de pe urma pozitiei sale slabe. Va fi predispus la imbolnaviri infectioase sau contagioase. Un an in care trebuie sa stea cuminte si sa-si uneasca fortele cu altii,sa nu actioneze de unul singur. Spre iarna va primi vesti bune (woop-dee-fuckin-doo,ghici cine e caine-_-).


Mistret - 1923,1935,1947,1959,1971,1983,1995,2007,2019
Un an linistit in care va beneficia de sprijinul unor oameni foarte puternici; va iesi in evidenta in fata superiorilor sai. Va castiga recunoastere si respecet din partea colegilor de munca,iar viata de familie va fi calma. Se poate astepta la unele probleme cu sanatatea sau pierderea unor bunuri personale.

Si cam astea ar fi anul si zodiile in mare. Din pacate in zodiac nu scrie despre anul Dragonului de apa in detaliu Doar despre fiecare zodie in detaliu (dupa anul nasterii) si despre semnele lunare ale fiecarei zodii in acest an. Nu o sa postez fiecare zodie dupa anul nasterii  pentru ca sunt prea multe si ar trebui sa scriu o zi intreaga. Daca vreti ceva detaliat,despre anul acesta si ascendentul vostru zodiacal chinezesc,puteti sa ma intrebati in comentarii,sau dati add la teorialunetistului@yahoo.com.



Fiind si prima postare de pe anul acesta,am vrut sa va urez La multi ani,sanatate,fericire,bucurii si tot ce va doriti sa vi se implineasca. Pana data viitoare...

Sanatate,ca noroc au toti prostii!